. : [ TKC : Commenting Time! ] : .

on Monday, March 7, 2011


Tadaaaa!!...Maaf lah kawan-kawan... Itu jer pic yang aku boleh amik tuk korang tengok... Ni pun time show x start lagi.... Masa show x boleh nak amik pic or vid... Tapi ada jugak yang curi2 amik... Siap kene laser... Aku x berani la buat macam tu... Budak baik kan? (Skema sih!) ... So kali ni sesi komen-mengomen lah... Bukan komen sebagai seorang profesional... Sekadar komen seorang penonton lah yer...



1.) Opening show memang happening jugak coz semua excited nak tengok and para pelakon pun bersemangat nak perform.



2.) Bergema Panggung Sari dengan vokal power Latiff Ibrahim, Safura, Vince dan tabik spring kat Tony Eusoff. Suara dia memang power. X lupa jugak Deja Moss yang kita sedia tahu vokal dia macam mana.



3.) Bagi aku, babak2 komedi lebih menyerlah berbanding babak serius. Aksi Vince & Latiff Ibrahim sangat mencuit hati. Kehadiran Sh. Aleya sebagai Ms. Betty, walaupun sekejap, cukup untuk menggamatkan suasana.



4.) Kekuatan sesebuah teater muzikal, mesti lah pada muzik nya kan. Pujian harus diberikan pada barisan pelakon2 pembantu yang mempersembahkan tarian & nyanyian yang penuh bertenaga sepanjang show. Syabas!! Korang memang best!!!



5.) Asyik cerita kelebihan, pasti ada kekurangan jugak kan kan kan?... Aku rasa overall teater Terima Kasih Cinta ni memang best. Cuma kurang part props jer kot. Suasana & situasi yang nak ditunjukkan x sampai. Especially part Norish Karman bergaduh dengan Tony, dia packing bagasi kat atas tangga (yang sepatutnya mesti la tempat tu bilik tidur kan?)... Hurmmm




Apa-apa pun.. TAHNIAH!!!... Puas hati pergi tengok... Best3.... Coming soon!!! LAT THE MUSICAL pulak... Jom!!!
Ranking: 5

{ 4 comments... read them below or add one }

- Cik Norazlina [@tau] Nora - said...

bestnyaaaaaaaaaaa....

hai kak..lama x nmpk.. ^_^


08 March, 2011 00:52 Reply To This Comment
kakchik@ella said...

so jelessss sbb tak sempat nak tengok.


08 March, 2011 07:39 Reply To This Comment
risa said...

bila lah saye ada masa nak nengok teater plak..huhuhu


08 March, 2011 21:51 Reply To This Comment
Ariannalissa82 said...

Hai Nora...ha ah..busy keje tu jarang update blog...

Kak Chik..Hihihi nanti kita g tengok sama2 ek...

Risa...Busy sangat ek?


08 March, 2011 22:07 Reply To This Comment