. : [ Langit Tak Selalu Cerah Kan? ] : .

on Wednesday, November 10, 2010


Dear blog...Hurm...Lama jugak aku tak menconteng kat sini...Erm aku pun tak tahu kenapa...Nak kata busy kerja, kalau aku rasa nak buat posting, aku post jugak... Erm, may be tak ada mood kot...Or mungkin tak ada idea nak dikongsi....

Cakap pasal mood...Angin...Biasa lah...Ada masa ok...Ada masa tak...Ada masa ke laut... Sekejap happy... Sekejap sedih...Sometimes u feel lucky...Sometimes u don't...Whatever it is...Life's like this lah...Sentiasa ada pasang-surut...Betul tak?...

Hurm...Tapi kalau orang macam aku ni...Memang senang nak senyum dan ketawa...Kadang2 sedih, tak ada yang tahu pun...Bila ada masa aku nak sentimental...Aku layan sendirian kat rumah...Nak nangis berjuraian, berlinangan airmata setempayan pun aku tak kisah...As long tak ada yang nampak...

Bila aku cakap aku terasa sangat kehilangan kitten2 ku...My babies...Beloved babies...Aku memang rasa benar2 kehilangan...Masih terasa hingga kini...Dengan rasa bersalah lagi...Rindu lagi...Sangat2 rindu...Risau pun ada...Sebab tak tahu apa jadi kat mereka...My life dah tak sama macam dulu lah...

Memang senang nak cakap yang kita dah lupa...Tapi boleh betul2 lupa tak?...Urm..For me...I don't think so...Aku memang macam ni...Inilah aku...Tak kisah la orang nak cakap apa...Bukan hidup dengan kita pun...

Ermm...dah nama hidup ni kan...Kita boleh bermimpi siang-malam...Mimpi2 yang indah diharap menjadi nyata...Tapi itulah mimpi...Tak semestinya jadi kenyataan...Semata impian yang tak tercapai...Kita sentiasa mengharap kebahagiaan...Namun akan ada kepahitan...Semua itu, Dia yang tentukan...Sepertimana Dia jadikan siang diiringi malam...Ada cerahnya, ada gelapnya...

Hurmmm..aper aku merepek ni kan?... :S
Ranking: 5

{ 8 comments... read them below or add one }

MASZ said...

Sabar k.ya jak mek mampu mdh..berat mata memandang,berat lagi bahu yg memikul :-)


11 November, 2010 08:01 Reply To This Comment
nowasheeda said...

mane kitten2 n sume2 tuh..??


11 November, 2010 21:34 Reply To This Comment
Ariannalissa82 said...

Masz..TQ...
Nowa..kan ker kitten2 aku hilang..Now tgal 3 ekor jer kt umah...


12 November, 2010 10:56 Reply To This Comment
miss fiza said...

best entri awk :)


12 November, 2010 16:38 Reply To This Comment
Sasa Al-Sharif said...

aku suka kucing tapi aku tak curi


12 November, 2010 18:00 Reply To This Comment
Ariannalissa82 said...

Fiza..thanks for the compliment..Biasa2 jer..:)

Sasa..tu la kan..x paham la dengan manusia zaman sekarang ni..kucing pun nak curi...


12 November, 2010 18:08 Reply To This Comment
misz FaTiN said...

same la kite..
suke nangis sorg2..huhu


12 November, 2010 20:20 Reply To This Comment