. : [ Matahari Ku ] : .

on Friday, August 20, 2010

Salam semua...Meh berkenalan ngan anak aku...Yang ini nama dia Matahari....



Photobucket



Berat dia sekarang ni (sebab baru pas bawak pegi vet hihi) 5.3 kg....Tapi x tau lah sekarang ni...rasa macam naik balik...Nak kena kembali berdiet lah dia nanti...



Photobucket



Jantan ok...Pemberian dari mommy ku...Umur dia dah 2 tahun...Lahir 14 Februari 2008...Sebab tu lah dia manja sangat...Temperiment memang tip top...hehehe...



Photobucket



Kerja dia kat rumah kan...Makan, tido, membuang, main, makan pastu tido balik....Muahahaha...Bila dia main tu, sekali dia berlari, habis semua dia langgar...Semua dia lompat...Notti lah pulak....Tapi x aper...Memang perangai budak2...hihihi



Photobucket



Tapi benda dia paling aktif buat...Mesti la tido...Yer lah...Nak buat aper lagi kan...Nak suruh lipat baju x reti plak...hehehe...


So...Matahari say "Salam perkenalan n welcome to my Mommy's blog"....^_^
Ranking: 5

{ 17 comments... read them below or add one }

HaNTwO said...

comelnya matahari...pinjam leh x???


21 August, 2010 00:49 Reply To This Comment
Cik_Shiqah said...

assalamualaikum,
comelnyer! ^_^
kalau peluk ni msti best.
hehe


21 August, 2010 01:36 Reply To This Comment
Ariannalissa82 said...

Hantwo...nanti matahari tengok awak dia lari...hihihi

Shiqah...nak plok ek...meh datang cni...Hihihihi


21 August, 2010 05:50 Reply To This Comment
Nur Hawa Mohd Zin said...

ada baka matahari tak? nak...heheh..kucing awe ada 4 ekor...dua kat umah, 2 kt kg..kat umah sekor dah mati..kat kg sekor dah hilang


21 August, 2010 06:21 Reply To This Comment
Ariannalissa82 said...

Hawa...soklan sama yg sentiasa di tanya orang ramai tiap kali cat show...hihihi...Matahari dah 'potong', so xleh membiak dah..hehehe


21 August, 2010 06:43 Reply To This Comment
Nur Hawa Mohd Zin said...

huhu..patut demok...takpe..tapi cantik cork dia


21 August, 2010 06:47 Reply To This Comment
Amyna said...

secocok nama tu.. matahari vs oren. hikss!!


21 August, 2010 09:22 Reply To This Comment
Amalina said...

but still xley lawan matahari arianna ni..lin de sekor kucin wrne bulu die same mcm matahari ni..name die momoe..tp xla segumuk matahari ni..wuuhuuhuu...


21 August, 2010 13:23 Reply To This Comment
Azwandy Bin Muhamad said...

salam...

comel giler kucing ni...
hehe...


22 August, 2010 16:03 Reply To This Comment
nickind@jungle said...

matahari yg demock..demock...tp cik lisa tecik jer...hihihi


23 August, 2010 14:12 Reply To This Comment
Ariannalissa82 said...

Hehe..thanks kawan2...bertambah2 kembang la matahari kena puji...Hihihi...

Cik nick...manader tecik...memandai ajer...kui2...


23 August, 2010 16:10 Reply To This Comment
Mar said...

geram tengok kucg tu,..comel la,.


23 August, 2010 19:16 Reply To This Comment
Notami said...

salam..comeinye!! nk pinjam boleh? hehe


24 August, 2010 14:11 Reply To This Comment
Yanie J said...

geramnya i tgk kucin u ni!!!
nak pnjam wt tdo bley x ;D
hihihi


25 August, 2010 17:47 Reply To This Comment
HAW said...

dah lama tak bela kucing.. geram pulak!


25 August, 2010 20:32 Reply To This Comment
NUNU EERA said...

american short hairkan?? teringin nk tuceng cmni..


25 August, 2010 23:32 Reply To This Comment
Ariannalissa82 said...

Hihihi nunu...wrong guess...Ini kucing biasa aja...DSH...Jz pattern dia yg mcm American SH...Klu nunu nk tau, stray cats ni..My mom jumpa masa dia kecik lagi...Now dia dh mmbesar bagai johan...Hihihi


26 August, 2010 00:23 Reply To This Comment