. : [ New Babies ] : .

on Sunday, January 9, 2011

Comot & comel kan diorang ni??


Semalam 08 Januari 2011... Aku amik anak angkat baru... Aku ambik 2 beradik ni... Reason aku amik diorang >> Sangat2 comel + Sangat2 kurus = Sangat2 kasihan... Aku tak boleh kesian2 ni...Hehehe...Especially bila aku tengok 2 beradik ni x bermaya jer, aku jadi sedih... Melihat diorang berkeadaan sebegitu membuatkan aku nekad nak bela diorang... Hopefully dalam masa 1-2 minggu ni, diorang akan jadi anak2 yang sihat dan ceria... Hihihi....InsyaAllah...

So ada tips lagi nak share ni... Untuk kitten yang macam ni... Kurus (kira tak cukup khasiat la tu)... Kalau kita nak bagi dia fit balik, senang jer... Pertama, sediakan cage yang selesa...So nanti mood diorang elok....(Macam pic tu cage masa baru ambik diorang)... Pastu bagi makan, minum air bersih n minum susu secukupnyer... Nak bagi badan diorang naik, kena kurung dulu... Tapi boleh jer kalau nak keluarkan dari cage sekali-sekala... Nanti bila diorang dah ok... Baru lah nak lepas lama2 pun x aper....Dan yang paling utama...Kena cukup kasih-sayang ok??...Bila diorang happy, mood pun ok, selera pun ok... ^_^
Ranking: 5

{ 7 comments... read them below or add one }

youhazreenda said...

nti gemok2 kan dorg taw.n nti post kan plak pix dorg yg gemok2 tembam2 k! :D


09 January, 2011 13:36 Reply To This Comment
Ariannalissa82 said...

Heeee...reen...Mesti2....Diorang pasti akan kembali sihat dan ceria...Hihihi....


09 January, 2011 13:43 Reply To This Comment
Cik_Shiqah said...

hehe comelnya! konfem la diorg kmbli ceria ngn gemuk blik! :D


09 January, 2011 14:05 Reply To This Comment
Fatin said...

ohh comelnyeeee!!~ :) nama sapa ni lisa? dah kasik nama?


09 January, 2011 14:20 Reply To This Comment
MASZ said...

deng..comey baby baru ktk ya eh..hehe


09 January, 2011 17:18 Reply To This Comment
Yann Mazian said...

kmk takut ngn pusak koh. huhu. bulu nya terlalu lembut bah. hoho.


10 January, 2011 21:06 Reply To This Comment
- Cik Norazlina [@tau] Nora - said...

salam..
aaaaaaaaaaaa... akak, chomelnya anak2 baru akak....
apa namanya kak?


13 January, 2011 02:46 Reply To This Comment